Befogadják a hajléktalan nőket

Hajléktalan nőknek alakítanak ki szobát a kaposvári gondozási központban; a Dél-Dunántúlon eddig hivatalosan csak Pécsen és Siófokon volt lehetőség a fedél nélkül maradt nők elszállásolására.

MNO
2011. 07. 16. 12:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vöröskereszt Somogy megyei szervezete még az ősz beállta előtt kilenc hajléktalan nőnek nyújt elhelyezést – közölte a segélyszervezet megyei igazgatója. Sótonyi Tiborné tájékoztatása szerint a hajléktalan nőket eddig is beengedték a 2008. januárban átadott hajléktalangondozási központba, ahol jelenleg ötven embernek tudnak éjszakai szállást adni, hamarosan azonban a számukra kialakított szobában tudják őket elhelyezni, amelyhez egy tisztálkodórészleg is kapcsolódik.

Ehhez, valamint a kaposvári és egy családokat átmenetileg befogadó nagyatádi intézményükben lakó húsz munkanélküli képzésére összesen 68 millió forint hazai és uniós pályázati támogatást nyertek – mondta az igazgató. Hozzátette: az ősszel induló 400 órás tanfolyamon parkgondozói, takarítói ismereteket sajátíthatnak el, motivációs és készségfejlesztési tréningen vehetnek részt, hogy könnyebben tudjanak munkát találni.

Gulyás János, a gondozási központ vezetője korábban arról számolt be, hogy a somogyi megyeszékhelyen mintegy 300 hajléktalanról van tudomásuk; egyharmadukkal rendszeres, másik harmadukkal alkalmi kapcsolatot tartanak. A kaposvári szálláson lakók kétharmadának van munkája. Ők, de a nappali szolgáltatást, valamint a népkonyhát igénybe vevő hajléktalanok is rendszeres használják a könyvtárat és az internetet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.