Belvízvédelmi készültséget rendeltek el Balmazújvárosban

Másodfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el Balmazújváros polgármestere, miután heves vihar söpört végig a hajdú-bihari településen hétfőn – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese kedden az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 19. 16:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jégesővel és nagy mennyiségű csapadékkal járó vihar okozta károk felszámolására 23 helyszínre hét gépjárművel vonultak ki a balmazújvárosi, a hajdúszoboszlói, a debreceni, a hajdúnánási, a püspökladányi és a tiszaújvárosi tűzoltók – tette hozzá az ügyeletes. A tűzoltók és az önkormányzat városgazdálkodási szakemberei együtt vettek részt a belvíz elleni védekezési feladatok ellátásában.

A hirtelen lehullott, nagy mennyiségű csapadék hatására a város több utcájában a belvízelvezető rendszerből kiöntött a víz, amely mintegy tíz lakóházat és két önkormányzati óvodát veszélyeztetett. A viharkárok miatt senkit nem kellett az otthonából kiköltöztetni, de az elöntött területek nagy kiterjedése miatt a település polgármestere elrendelte a másodfokú belvízvédelmi készültséget – közölte a katasztrófavédelem ügyeletese.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.