Bemutatkoztak a tigriskölykök + Képek

Nevet kaptak Tarlós István főpolgármestertől és bemutatkoztak a Fővárosi Állat- és Növénykert tigriskölykei hétfőn. A három hím példány a Virgil, a Thrax és a Manu neveket kapta. A kölyköket és anyjukat, Nivát hétfőn engedték kifutóra, így mostantól a nagyközönség is láthatja őket – tudatta közleményében az állatkert.

MNO
2011. 07. 04. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A május 10-én született apróságok eddig „rejtve” voltak, csak a gondozók láthatták őket. Mielőtt bemutatkoztak, az apróságoknak meg kellett kapniuk a szükséges kombinált védőoltást, illetve az azonosító mikrochipet is. Az állatorvosok egyúttal a kistigrisek nemét is megállapították. A vizsgálat során mindhárom állat hímnek bizonyult. A három kölyköt egyébként le is mérték: egyenként 7-8 kg-ot nyomtak, életkoruknak megfelelő testtömeg jellemzi őket – közölte az állatkert.



Budapesten utoljára 1992. május 5-én születtek kistigrisek. Az akkori tenyészállatok, Jeroska és Nahar „frigyéből” szintén három kölyök született. Az azóta eltelt csaknem két évtizedben rendszerint nem voltak megfelelő tenyészállatok, vagy nem tetszettek egymásnak. A mostani szaporulatot az tette lehetővé, hogy a nyolcéves Norbi nevű hím korábbi párja, Nadia helyére tavaly októberben új nőstény érkezett, a hatéves Niva.



A kölykök érkezése nemcsak azért fontos, mert örömmel tölti el az állatkert látogatóit, hanem azért is, mert a veszélyeztetett fajnak tekintett tigrisek állatkerti szaporításának természetvédelmi jelentősége is van.





Fotók: Reuters

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.