Bikáknak nézte a járműveket, belehalt

Több portugál hírportál is beszámolt az érdemi iskolai tanulás helyett elharapózott újabb őrület legújabb halálos következményéről. Egy ilyen 17 éves unatkozó fiatal az életével fizetett egy eszelős új „divat” miatt: bikaviadalhoz hasonló ruhadarabbal ijesztgette az autósokat, ráadásul éjnek idején. Hamar ráfizetett, mert az egyik autós megijedt az egyik nehezen belátható kanyarban és halálra gázolta a kikerülés helyett.

2011. 07. 27. 8:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új „játék” nemcsak Portugáliában terjed, hanem sajnos más országokban is, de a péntekről szombatra virradó éjjel törvényszerűen bekövetkezett az első helyi halálos baleset. António Martins az egyik mellékúton (IC8) barátaival együtt lobogtatta a rózsaszínű és vörös köpenyt, de 2 óra 30 perc táján elgázolta egy jármű. A sajnálatos halálos baleset a középső körzetben fekvő Proenca-a-Nova közelében következett be és a kamaszfiút már el is temették kedden.

A polgári védelem forrásai szerint nem lehetetlen, hogy videofelvételre veszik az ilyen vakmerő mutatványokat, sőt közzé is teszik a legismertebb közösségi oldalakon. Az önkéntes tűzoltók 25 percig próbálták újraéleszteni, de a halál még a helyszínen beállt – közölte a portugál hírügynökséggel a tűzoltók forrása.

Már a köztársasági gárda és a bűnügyi rendőrség is nyomoz az ügyben. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a 22 éves vétlen sofőr ismerhette áldozatát, mindketten a közeli Castelo Brancóban tanultak, a kamasz az egyik középiskola 11. osztályába járt, a sofőr pedig számítástechnikusnak készül a helyi főiskolán.

(dn.pt, cmjornal.xl.pt, diario.iol.pt – Portugália)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.