Bíró előtt a fegyveres rabló

Megkezdődött szerdán a fővárosban annak férfinak a pere, aki a vád szerint két benzinkutat és három pénzintézetet rabolt ki az elmúlt években Budapesten; a vádlott összesen több mint tizenötmillió forintot zsákmányolt.

MNO
2011. 07. 06. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint Cs. M. romló anyagi helyzete miatt kezdett rablásba még 2007 márciusának végén. Először egy III. kerületi benzinkutat rabolt ki gáz-riasztópisztolyával, ekkor több mint 200 ezer forintot vitt el. Ezt követően 2008 júniusában egy XIII. kerületi benzinkutat fosztott ki, onnan 70 ezer forintot vitt el.

Mint elhangzott, a férfi anyagi helyzete tovább romlott kártyázás és kölcsönök miatt, ezért a vádlott kirabolt egy XIII. kerületi bankfiókot, ahonnan kétmillió forintot vitt el. Pénzzavara azonban ennek hatására sem enyhült, a következő rablást 2009 áprilisában követte el: ugyanebből a pénzintézetből 3 millió forintnak megfelelő eurót és dollárt zsákmányolt. Az ügyész elmondta: a vádlott ezt a pénz is azonnal felélte, ezért 2009 novemberében egy II. kerületi bankot rabolt ki, innen tízmillió forintnak megfelelő eurót zsákmányolt.

Cs. M.-et az ügyészség fegyveres rablás bűntettének elkövetésével vádolja. A vádlott a bíróság előtt azt mondta, bűnösnek érzi magát, tettét megbánta. Vallomást nem kívánt tenni. A Fővárosi Bíróság nevében eljáró II. és III. kerületi bíróság tanúkat is meghallgatott. Egyikük arról számolt be, hogy a fiatal férfi határozott volt, de nem viselkedett agresszíven. Az egyik pénzintézet biztonsági őre arról beszélt, hogy annyira megviselték a rabláskor történtek, hogy már nem tudja ellátni a munkáját.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.