Bojan csalódott Guardiolában

Az augusztusban már 21 éves Bojan Krkic meghatódott, amikor a sajtószobában észrevette két már csak volt csapattársát, Carles Puyolt és Xavi Hernándezt. Egyáltalán nem leplezte csalódottságát sajtótájékoztatóján, amiért Rómába kell távoznia a Barcelonából. A Marca szerint ugyanúgy távozik a csapattól, ahogy a 9-es számot viselő másik két csatár, Ibrahimovic és Eto'o, a hátsó kijáraton.

2011. 07. 24. 11:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bojan egy évre az AS Romába kerül, és nem akárkinek a keze alá, mert Luis Enrique lesz az edzője, és a 2012-2013-as idény végén 13 millióért vásárolja vissza. Pedig amikor még Frank Rijkaard idején bemutatkozott, akkor az első idényben 10 góllal hálálta meg a bizalmat, de Guardiolával valahogy már nem jött ki, mert csak a Király Kupára tartalékolta, és alig kapott lehetőséget a bajnokságban. Az utolsó csepp a pohárban az idei BL-döntő volt a Manchester United ellen, amikor a kispadon kellett végigülnie ezt a mérkőzést is, akárcsak az előzőt, a római BL-döntőt. Azóta nem is álltak szóba egymással.

Guardiola döntését látszik igazolni Bojan idei teljesítménye: 35 mérkőzésen csak hétszer talált be az ellenfelek hálójába. A Barca csapattagjaként elismeri, hogy Guardiola a világ legjobb edzője, de személyes téren már sok területen nem ért egyet vele, és rosszul esett neki sok minden. Pep azt kérte tőle, hogy eddzen jól, és akkor többet játszik, és bár valóban nem csillogott néhány edzésen, de akkor se válogatta be a kezdőcsapatba, amikor nagyon jól ment neki az edzésen. Sokszor nem érezte igazságosnak a vele kapcsolatban hozott döntéseket. Érezte, hogy nem sokat jelent Guardiolának, pedig álmai klubjában játszhatott. Ez a helyzet és a kevés játékalkalom lassanként felőrölte Bojant, aki ezt „nem tudta megfelelően feldolgozni”. Kijelentette, Luis Enriquével most az a célja, hogy bebizonyítsa, még hosszú pályafutás áll előtte, bár kiváltságosnak érzi magát, hogy a világ legjobb klubcsapatában játszhatott.

(marca.com, lavanguardia.com, elmundo.es, elpais.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.