Brazília is pórul járt La Platában

<p>A címvédő brazil labdarúgó-válogatott is bemutatkozott az Argentínában zajló Copa Américán, ám csalódást keltő játékkal csupán 0-0-s döntetlent ért el Venezuela ellen. Mano Menezes tanítványai az első húsz percben mindent kiadtak magukból, de nem sikerült vezetést szerezniük, a második félidőben pedig nem is tudtak helyzetbe kerülni a végig hősiesen védekező ellenfelükkel szemben.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 03. 21:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazil válogatott az első 15-20 percben olyan iramban futballozott, hogy az ember alig tudta követni az egymás után következő cseleket, megindulásokat, helyzeteket. De a vezetést ennek ellenére nem tudták megszerezni Patóék, s a kezdeti nehézségek után ocsúdó venezuelaiak igencsak megnehezítették a dolgukat. Pato ugyan a félidő közepén kétszer is villant, előbb olyan erővel lőtt a felső lécre, hogy a labda körülbelül húsz méterre a kaputól landolt visszafelé, majd egy újabb próbálkozását Vega kapus védte bravúrral. A 39. percben Robinho került ziccerbe, el is lőtte a labdát a kivetődő kapus felett, ám Vizcarrondo a földön fekve vállal (!) menteni tudott. A szünet előtt Neymar szinte ugyanonnan próbálkozhatott, de ő is hibázott, a kapu mellé lőtt.

Mano Menezes együttese ezzel tulajdonképpen el is lőtte az összes puskaporát, hiszen a második félidő szinte unalomba fulladt, elsősorban azért, mert a selecaóban nem akadt egyetlenegy futballista sem, aki vállára vette volna a csapatot, illetve váratlan húzásaival meg tudta volna bolondítani a venezuelai védelmet. Ahogy telt-múlt az idő, egyre jobban belelkesedtek a bordómezesek, míg a brazilok arra vártak, hogy valaki mégiscsak megszerzi a hőn áhított gólt. Ám csalódniuk kellett, s mivel Pato helyzeténél, illetve Lucas Leiva lövésénél sem jártak sikerrel, meg kellett elégedniük a döntetlennel. Úgy tűnik, La Plata eddig balszerencsét hoz a nagycsapatok számára, hiszen szombat hajnalban Argentína ugyanitt végzett nagy nehezen 1-1-re Bolíviával szemben.

BRAZÍLIA–VENEZUELA 0-0
La Plata, Ciudad de la Plata-stadion, vezette: Orosco (bolíviai).
Brazília: Julio César – Dani Alves, Lúcio, Thiago Silva, André Santos – Lucas Leiva, Ramires (Lucas, 76.) – Robinho (Fred, 65.), Neymar, Ganso – Alexandre Pato (Elano, 76.). Szövetségi kapitány: Mano Menezes.
Venezuela: Vega – Rosales, Perozo, Cichero, Vizcarrondo – González (Di Giorgi, 86.), Lucena, Rincón, Arango – Rondón (Moreno, 64.), Miku (Maldonado, 79.). Szövetségi kapitány: César Farías.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.