Brazíliában fogják kezelni Chávezt

A rákbeteg Hugo Chávez venezuelai elnököt Brazíliában fogják gyógykezelni – vált ismertté csütörtökön éjszaka brazil kormányforrásokból.

MNO
2011. 07. 15. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A betegeskedő Chávez venezuelai elnök július elején tért vissza hazájába, miután Kubában június 20-án medenceműtétet hajtottak végre rajta egy tályog miatt, majd rák ellen gyógykezelték. Chávezt a rákellenes terápiájáról világszerte elismert Sao Pauló-i onkológiai központban, a Sírio-Libanés kórházban kezelik majd, de egyelőre nem tűzték ki a gyógykezelés kezdési időpontját. A világ legjobb onkológiai ellátást nyújtó kórházai közé tartozó központban kezelték többek között Sergio Lugo paraguayi elnököt is.

A venezuelai elnököt Dilma Rousseff brazil államfő hívta meg gyógykezelésre – kemoterápiára –, s Chávez elfogadta az invitálást – derült ki a brazil külügyminisztérium csütörtöki közleményéből. Az alternatív javaslat az volt, hogy az az orvoscsoport, amely Rousseffet kezelte rákkal 2009-ben, Caracasba utazzon. A radikális dél-amerikai baloldali államfők vezéralakjának számító, 56 éves Chávez június végén ismerte be először, hogy daganatos betegségben szenved, de azt nem hozta nyilvánosságra, hogy annak milyen fajtájában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.