Brit sajtóbotrány: Murdoch haláláról „cikkeztek”

Számítógépes kalózok betörtek a legnagyobb brit bulvárlap, a The Sun internetes oldalára, és elhelyeztek egy álhírt, miszerint meghalt Rupert Murdoch, a nagy-britanniai sajtóbotrányban érintett globális médiabirodalom alapító-vezetője – jelentette helyi idő szerint hétfőn a CNN amerikai hírtelevízió. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/798045" target="_blank"><strong>• Egyre duzzad a botrány – Holtan találták az egyik leleplezőt</strong></a>

MNO
2011. 07. 19. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A betörés elkövetőjeként egy hírhedt hackercsoport, a Lulz Security jelentkezett Twitter-üzenetben. A The Sun honlapja helyett hétfőn késő este rövid ideig egy másik internetes oldal nyílt meg, amelyen a következő hír állt: „Egyes hírek szerint Rupert Murdochot holtan találták a háza kertjében, miután palládiumot vett be.” A palládium egy igen ritka, a platinaércből kinyert fém. A fogászatban és ékszerek készítéséhez használják.

A 80 éves Rupert Murdochnak kedden kell megjelennie a brit parlament illetékes bizottsága előtt az egyre súlyosabb sajtó- és politikai botránnyá dagadó telefonlehallgatási ügyben. A testület meghallgatja a botrány miatt már megszüntetett News of the World egykori főszerkesztőjét, Rebekah Brooksot és az ausztrál–amerikai sajtómágnás fiát, James Murdochot, aki a bulvárlapot annak megszűnéséig kiadó News International elnöke.

A bizottság elsősorban azt szeretné megtudni, hogy a három vezető tudott-e arról, hogy a News of the World – exkluzív értesülések reményében – lehallgatta civilek telefonját.

A botrány két hete robbant ki azzal, hogy kiderült, a bulvárlap feltörte egy elrabolt és brutálisan meggyilkolt 13 éves kislány mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.