Brutális: 500 kilométert tekert egyhuzamban

Az egyéni kategóriában Matusek Róbert mintegy 500 km-t tekert a zánkai 24 órás hegyikerékpáros-versenyen.

MNO
2011. 07. 25. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a szlovákiai Matusek 92 kört, míg duóban a férfiaknál Reznik Sándor és Boda Péter 100, a nőknél Budai Anita és Cséri Szilvia 69, vegyesben Ladányi Miklós és Hudák Szilvia 55 kört teljesített. A viadalon – amelyen a magyarok mellett szlovák, svéd, kínai, román, osztrák és svájci bringások is indultak – közel 500 versenyző állt rajthoz. Érdekesség, hogy egyéniben egyetlen nő, a 15 esztendős Juhász Cintia szerepelt, míg Panyik Sándor egykerekűvel ment végig a 28 hektáros erdős részen kialakított öt és fél kilométeres versenypályán.

„Remek volt a hangulat, nagyon jól debütált az új zánkai helyszín, kiváló az infrastruktúra. Tekerhető volt a pálya az olykor eleredő eső ellenére is. Abszolút reális elképzelés, hogy itt 24 órás világbajnokságot lehet rendezni. Komoly csatákat láthattunk, több kategóriában is az utolsó percekben dőlt el az igen szoros verseny” – mondta Harangvölgyi András főszervező.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.