Bujka-parádéval döntetlen a narancsosok ellen + Képek

A magyar női vízilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzésén döntetlent játszott az olimpiai bajnok holland együttessel csütörtökön a sanghaji vizes világbajnokságon, így a harmadik helyen végzett kvartettjében.

MNO
2011. 07. 21. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar csapat, mely nyitótalálkozóján legyőzte Kazahsztánt, majd kikapott a címvédő amerikaiaktól, a nyolc közé jutásért Ausztrália legjobbjaival csap majd össze szombaton.

Eredmény, A csoport, 3. forduló: Magyarország–Hollandia 9–9 (1–3, 0–0, 3–3, 5–3)
a magyar góldobók: Bujka 3, Szücs, Keszthelyi 2-2, Tóth, Drávucz 1-1

A holland emberelőnyök dacára magyar vezetéssel indult a mérkőzés: kölcsönös rontások után az első negyed közepén Keszthelyi Rita talált be, ám meglehetősen gyorsan fordítottak az olimpiai bajnoki cím védői, akik több fórjukkal jobban is sáfárkodtak (1–3). A második negyednek nem csak az első fele telt el gyakorlatilag eseménytelenül, hanem a teljes nyolc perc gól nélkül pergett le, kritikájaként a hatástalan támadójátéknak, avagy – más megközelítésben – dicséreteként a jól működő védelmeknek.



A nagyszünet után a tavaly Európa-bajnoki bronzérmes hollandok az első létszámfölényes helyzetüket még kihagyták, a másodikat már nem, így a hosszú gólcsendet megtörve 4–1-re elléptek a 2010-es Eb-ötödik magyaroktól. Kapufákat követően Bujka Barbara centerből vette be lapos lövéssel az ellenfél kapuját, majd a másik center, Tóth Ildikó fejezte be a rá kidolgozott figurát (3–4). Egy „jókor” befújt kontra azonban megakadályozta a további felzárkózást, sőt egy távoli bomba nyomán megint háromtalálatosra hízott a németalföldi előny (3–6). A gólgazdag játékrész végén Bujka újabb remeklése tartotta életben a magyar reményeket (4–6).



A zárónegyed Szücs Gabriella – a kapufát és a kapust is „igénybe vevő” – pompás löketével rajtolt, majd lefordulás után a csapatkapitány Drávucz Rita egyenlített (6–6). A holland válasz nem maradt el, de a magyar ellencsapás sem: a triplázó Bujka egy 6 az 5 elleni akció lezárásaként bombázott a bal alsó sarokba (7–7). Bő három perc volt hátra, amikor Szücs keze újra villant, pazar módon lőtte ki a jobb felső sarkot (8–7), kár, hogy a hollandok gyorsan egyenlíteni tudtak, sőt fórból újra visszavették a vezetést (9–8). A magyar fór is góllal zárult Keszthelyinek köszönhetően (9–9), a győzelmet kicsikarni azonban nem sikerült.



(Fotók: Reuters)

A csoportbéli 3. helyezés azt jelenti, hogy Merész András együttese a nehezebb ágra került, és szombaton – magyar idő szerint 9:30 órától – a B betűjelű kvartettben 2. pozícióban zárt ausztrálokkal csap össze a nyolc közé jutásért.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.