Chávez halálos betegen is a mellét döngeti

Daganatos betegsége ellenére nem veszített humorérzékéből a venezuelai elnök: Hugo Chávez tévébeszédében azzal viccelődött, hogy a kemoterápiás kezelés következtében hamarosan kihullik a haja.

MNO
2011. 07. 28. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A venezuelai elnök azt mondta, hogy a kemoterápiás kezelés miatt hamarosan kihullik a haja, s úgy fog kinézni, mint Yul Brynner Oscar-díjas amerikai színész, aki gyakran leborotválta fejét, s aki a magyar közönség számára leginkább talán A hét mesterlövész című westernfilmből ismert. A venezuelai elnök ezután mellkasát és hasát ütögette, bizonyítandó, hogy nem esett át vastagbélműtéten. Ezúttal sem árulta el azonban, hogy pontosan milyenfajta daganatos betegségben szenved. Annyit tudni, hogy a tumor medencetájékon fejlődött ki, s a politikus a minap kemoterápiás kezelésen esett át Kubában.

Chávez azt tervezi, hogy tovább dolgozik, miközben további kezeléseknek veti alá magát. A tv által szintén közvetített szerdai kabinetülésen azonban azt is elmondta, hogy a kemoterápia miatt csökkent mind a fehér- mind a vörösvértestszintje, és a normálisnál gyengébb immunvédelme miatt különösen vigyáznia kell, hogy ne kapjon el semmilyen betegséget.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.