Clint Eastwood a rendőrmúzeum tiszteletbeli elnöke

Clint Eastwood elfogadta a felkérést, hogy legyen tiszteletbeli elnöke a 2013-ban Washingtonban megnyíló rendőrségi múzeumnak, amely az amerikai biztonsági erők történetét és szerepét mutatja majd be.

MNO
2011. 07. 21. 7:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színész-rendező közölte: megtisztelve érzi magát, hogy részt vehet a szakma hősi történetének és a rendőrök odaadásának megjelenítésében. „A rendőrség megérdemli a tiszteletadást. Az Egyesült Államokban minden 53. órában megölnek egy szolgálatban lévő rendőrt. A kockázatok ellenére 800 ezer nő és férfi dolgozik naponta, hogy szolgáljon és védjen bennünket” – hangsúlyozta a sztár, aki egyebek mellett Don Spiegel 1971-es filmjében Piszkos Harry rendőrfelügyelőként vált híressé.

Eastwood hírnevét bevetve pénzt is gyűjtött a múzeum létrehozására. A létesítmény egy olyan emlékmű közelében épül meg, amely az 1791 óta szolgálat közben életét vesztett 19 298 amerikai rendőr emlékét őrzi. A múzeum 80 millió dolláros (közel 15 milliárd forintos) költségéből mintegy 43 millió dollár adományokból gyűlt össze.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.