Clinton visszautasította Kadhafi fenyegetéseit

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter szombaton Madridban visszautasította a Moammer Kadhafi líbiai vezető részéről elhangzott, a NATO-nak és Európának címzett fenyegetéseket.

MNO
2011. 07. 02. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fenyegetőzés helyett Kadhafinak népe érdekeit kellene az első helyre helyeznie, és ezért le kellene mondania – közölte Clinton.

Trinidad Jimenez spanyol külügyminiszter szerint folytatódni fog a Kadhafira nehezedő nyomás azért, hogy megszűnjön a veszély, amelyet a líbiai vezető erői jelentenek az ország polgári lakosságára.

Kadhafi pénteken egy hangüzenetben azt közölte a NATO-val, állítsa le a líbiai célpontok elleni légi hadjáratot, vagy katasztrófával lesz kénytelen szembenézni.

„Azt tanácsoljuk (a NATO-nak), vonuljon vissza, mielőtt katasztrófa éri. Ez a nép (a líbiai) képes rá, hogy átvigye a csatát Európába, hogy megtámadja az otthonaitokat, a családotokat, ahogy ti is célba vettétek a mi otthonainkat” – mondta felvételről a 69 éves ezredes a líbiai főváros központjában összegyűlt híveinek, akik zöld zászlókat lengettek, és Kadhafit ábrázoló képeket tartottak a magasba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.