Costa Rica a továbbjutás küszöbén + Képek

A labdarúgó Copa América A csoportjában Costa Rica 2-0-s győzelmet aratott Bolívia felett, így megelőzte Argentínát, amellyel így ki-ki mérkőzésen dönthet majd a továbbjutásról. A közép-amerikai együttes góljait Martínez és Campbell szerezték, míg Guevara kihagyott egy büntetőt.

Pintér Patrick
2011. 07. 08. 6:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek egymás kapujára a csapatok, a második viszont már meghozta a játékkedvüket. Főleg a Costa Rica-iakét, hiszen Martínez szerencsés góljával az 59. percben megszerezték a vezetést: egy remek kontratámadás végén Guevara lőhetett kapura gólhelyzetben, de az argentinok ellen is kiválóan védő Arias bravúrral hárított, ám a labda éppen Martínez elé került, aki estében a hálóba kotorta a labdát (0-1).

Majd alig negyedóra alatt kilenc emberre fogyatkozott a zöldmezes bolíviai alakulat, előbb Riverót küldte le a pályáról az ecuadori Vera játékvezető, miután a tizenhatoson belül kézzel hárított egy lövést, majd öt perccel később Flores is a kiállítás sorsára jutott. Az ebből következő esélyt hamar kihasználta Ricardo La Volpe együttese, egy jobb oldali ellentámadás végén Campbell lőtt a jobb alsó sarokba (0-2). A második félidőben jobban futballozó Costa Rica megérdemelten nyerte meg az összecsapást.





(Fotók: Reuters)

BOLÍVIA–COSTA RICA 0-2 (0-0)
Jujuy, 23 de Agosto-stadion, 20 000 néző. Vezette: Vera (ecuadori).
Bolívia: Arias – Alvarez, Raldes, Rivero, Gutiérrez – Edivaldo (Pena, 68.), Robles (Chávez, 68.), Flores, Campos (García, 79.) – Arce, Moreno. Szövetségi kapitány: Gustavo Quinteros.
Costa Rica: Moreira – Acosta, Duarte, Calvo – Salvatierra, Leal, Guzmán, Mora (Cubero, 82.), Madrigal (Guevara, sz.) – Campbell, Martínez (Elizondo, 81.). Szövetségi kapitány: Ricardo La Volpe.
Gólszerző: Martínez (59.), Campbell (78.).
Kiállítva: Rivero (71.), Flores (76.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.