Cristiano Ronaldo, a bankgarancia

A spanyol El País keddi számának gazdasági rovata új szerepben mutatta meg Cristiano Ronaldót, a csatári erényekkel is rendelkező portugál irányító és támadó középpályást. CR ugyanis nemcsak a Real Madrid legdrágábban vásárolt játékosa, hanem a Bankia, a több takarékpénztár egyesülésével újonnan létrehozott új spanyol pénzintézet bankgaranciája is.

2011. 07. 27. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új bank hétfőn nyilvánosságra hozott adatai szerint a Real Madrid 2009-ben több mint 150 millió euró hitelt vett föl az idén alakult új bankba beolvadó Caja Madridtól, és ebből az összegből vette a brazil Kakát is.

Mint ismert, a Manchester United nagyon megkérte a gólerős játékos árát, mert csak 80 millió font – vagyis 94 millió euró – ellenében volt hajlandó megválni Cristiano Ronaldótól. Az olasz Milán pedig valamivel több mint 60 millió eurót kapott Kaká átengedéséért. Az említett hitel annak az összesen 772,85 millió eurós pénzalapnak a része lett, amelyért az alábbi óriáscégek vállaltak kezességet az Európai Központi Banknál (EKB): a négy legnagyobb spanyol építőipari óriás, az ACS – „véletlenül” éppen Florentino Pérez, a Real elnökének tulajdona –, az Acciona, az FCC, az Abertis és a már nem sokáig állami portugál olajcég, a Galp, valamint maga a madridi klub.

A három legnagyobb részletet három egymást követő részletben kell kifizetni, az elsőt jövőre, júliusban.

(elpais.com, cincodias.com, expansion.com – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.