Csak a Paks ment tovább – bravúrral

<p>Egyedüli magyar csapatként a Paks maradt állva a nemzetközi kupákban, hiszen a Videoton tegnapi Bajnokok Ligája-kiesése után a Kecskemét és a Ferencváros is búcsúzni kényszerült az Európa-ligától. Kis Károly együttese 3-0-ra nyert Tromsöben, így a következő körben a skót Hearts lesz az ellenfele, míg a Kecskemét gól nélküli döntetlent játszott Kazahsztánban, a Fradi pedig a hosszabbítás utolsó percében kapott góllal maradt alul a norvég Aalesunddal szemben.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 21. 20:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kár volt az itthon bekapott gólért, hiszen ez okozta végül a Kecskemét vesztét a kazah Aktobe elleni párharc során. A mai visszavágón ugyanis nem esett gól, így hiába fogadkoztak a lila-fehérek, hogy idegenben is megpróbálják kivívni a továbbjutás, gól nélkül nem mentek semmire, így vereség nélkül ugyan, de már az első körben búcsúzniuk kellett a nemzetközi kupától.

AKTOBE–KECSKEMÉT 0-0
Aktobe, Centralnij-stadion, 13 ezer néző. Vezette: Bojko (ukrán).
Aktobe: Szigyelnyikov – Csicsulin, Primus, Szmakov, Kenzsiszarjev – Kosztics, Logvinyenko (Szemeonov, 79.), Mane, Hajrullin, Maletic (Avercsenko, 90.) – Djilasz (Liszenkov, 75.). Vezetőedző: Vlagyimir Muhanov.
KTE: Ribánszki – Alempijevics, Balogh B., Radanovics, Mohl – Csukics (Dosso, 84.), Ebala (Bertus, 84.), Szavics – Gyurcsó (Litsingi, 72.), Tököli, Foxi. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.


Alighanem a játéknap egyik legnagyobb meglepetését okozta a Paks gárdája azzal, hogy az otthonában félelmetesen jó mérleggel rendelkező Tromsöt idegenben tudta 3-0-ra legyőzni. A gólok sorát Kiss Tamás nyitotta a második félidő 14. percében, aki egy védelmi hibát kihasználva közelről talált a norvég csapat hálójába. Három minutummal később Böde növelte az előnyt, majd ismét jött Kiss T., s második találatával beállította a 3-0-s végeredményt. Kis Károly gárdája nagyszerű bravúrt hajtott végre a tromsöi műfüvön, s a következő körben a skót Heartsszal találkozik majd.

TROMSÖ–PAKS 0-3 (0-0)
Tromsö, Alfheim-stadion, 4000 néző. Vezette: Yunus (török).
Tromsö: Malmkvist – Björck, Ciss, Norbye, Yndestad – M. Andersen (Jama, 66.), Drage, Mbodji, Yttergaard Jenssen – Mo. Abdellaoue (Möller, 65.), Nyström (Johansen, 54.). Vezetőedző: Per-Mathias Högmo.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Bartha, Böde, Sifter, Sipeki – Vayer (Magasföldi, 69.), Kiss T. Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerző: Kiss T. (59., 77.), Böde (62.).


A kezdeti norvég fölényt átvészelte a Ferencváros, amely egygólos előnnyel érkezett Norvégiába, az Aalesund együtteséhez. Olyannyira, hogy Oláh góljával nem sokkal az első félidő letelte előtt még a vezetést is megszerezte, és egészen a hajráig úgy tűnt, meg is tudja őrizni immár kétgólos fórját. Ám nem így történt, a 72. percben a Costa Rica-i Barrantes belőtte a Myklebust buktatásáért megítélt büntetőt, majd négy perccel a vége előtt a csereként beállt Fuhre is betalált, így következett a hosszabbítás. Annak is az utolsó percében jártak már a csapatok, amikor Post a zöld-fehérek hálójába fejelt, kiejtve ezzel a magyar csapatot az Európa-ligából.

AALESUND–FERENCVÁROS 3-1 (0-1, 2-1, 2-1)
Aalesund, 10 ezer néző. Vezette: Marcziniak (lengyel).
Aalesund: Grytebust – Ulvestad (Post, 63.), Tollas, Arnefjord, Jääger – Morrison, Sylling, Olsen, Okoronkwo (Fuhre, 80.), Barrantes, Parr – Sellin (Myklebust, 20.). Vezetőedző: Kjetil Rekdal.
FTC: Ranilovic – Fülöp N., Grúz, Otten, Junior – Morales, Maróti, Józsi (Balog Z., 91.), Andrezinho – Oláh (Felipe Félix, 84.), Abdi (Rodenbücher, 71.). Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerző: Barrantes (72. – 11-esből), Fuhre (86.), Post (120.), ill. Oláh (42.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.