Cseh Laci nagyszerű eredménnyel a döntőben + Képek

Cseh László bejutott a 200 méter vegyes döntőjébe, Verrasztó Dávidnak ugyanakkor nem sikerült ugyanez a sanghaji vb úszóversenyeinek szerdai napján.

MNO
2011. 07. 27. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh a második futam 1-es pályáján versenyzett, s a délelőtti előfutamban mutatottnál (1:59.80 p) sokkal jobb teljesítménnyel, 1:57.66 perces idővel elsőnek csapott a célba, ami összesítésben a harmadik időt jelentette. „Délelőtt nagyon mérges voltam magamra, nem is értem, hogyan úszhattam a selejtezőben olyan gyengén, de aztán az edzőmmel átbeszéltük a dolgokat, s most este már nem volt gond, harmadik idővel lettem döntős, persze inkább elfogadtam volna ezt a sorrendet az éremosztáskor” – nyilakozta Cseh.



„Azért a döntőben is igyekezni fogok, az 1:57.66-os időm már megfelelő, de szeretném, ha a szuperdresszes időszakban elért legjobbam közelében teljesítenék csütörtökön.”



(Fotók: Reuters)

Verrasztó nem tudott ismételni

A délelőtt remeklő Verrasztónak nem sikerült néhány órával korábbi úszását megismételni, az első futam négyes pályáján hetedikként csapott célba két percen kívüli, 2:00.05 perces eredménnyel (ez a 15. idő volt), s azt sajnálhatja különösen, hogy az előfutamban elért 1:58.69 perccel biztosan fináléba került volna. „Délelőtt úgy úsztam, ahogy szerettem volna, meglett az egyéni rekordom is, aminek nagyon örülök, hiszen a csúcsdöntés volt a célom” – mondta Verrasztó. „Hogy most, este mi zavart be, még nem tudom, az tény, hogy vb-n korábban ilyen időpontban még sosem úsztam 200 vegyesen.”

A két legjobb eredményt a címvédő amerikai Ryan Lochte (1:56.74 p) és honfitársa, Michael Phelps (1:57.26 p) érte el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.