Csermely Péter: Ami már most bizonyos

MNO
2011. 07. 06. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilvásy Györgyről és ügyéről most jó ideig nagyfokú óvatossággal kell szólnunk, ami messzemenően jár is neki, függetlenül attól, hogy mi a véleményünk az ő miniszteri vagy egyéb tevékenységeiről. Az óvatosság azonban nem egyenlő a hülyeséggel. Hülyének nem kell lennünk. Nyilvánvaló, hogy ennek a történetnek rendkívüli politikai jelentősége van, és ehhez mért következményei is lesznek. Ha Szilvásy György bűnösnek bizonyul, az az MSZP megsemmisülését jelentheti.

Ha a bíróság felmenti, az a Fidesz–KDNP szavahihetőségét fogja lenullázni a nyilvánosság előtt, bizony ám, hiába nyilvánítja ki a pártszövetség, a parlamenti frakció és a kormány akár naponta, hogy természetszerűleg semmi közük semmihez, a tőlük és mindentől független ügyészség végzi csak a munkáját, úgy, ahogy. A nyilvánosságot ez nem fogja zavarni abban, hogy legyintsen rájuk, a nyilvánosság már csak ilyen.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. július 6.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.