Csónakázótavak létesülnek a Homokháton

Csónakázótavat alakítanak ki a Homokháton; Mórahalom városa a Nagyszéksóstó és környékének rehabilitációja során valósítja meg a projektet jövő nyárra, mellyel tízéves turisztikai fejlesztési sorozat fejeződik be – mondta el a projektnyitóról szólva a település polgármestere az MTI-nek.

MNO
2011. 07. 15. 5:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nógrádi Zoltán (Fidesz) felidézte: a város hosszú ideje igyekszik a turisztikai beruházásokat összehangolni. Ebben az évben jórészt befejezték a fürdő, a szálloda és a vendéglátó-ipari egységek kialakítását. Ezzel párhuzamosan a kiegészítő lehetőségekre is pályáztak. Így fontos változásokon megy át az erdei iskola, annak környezete, történelmi skanzent alakítanak ki, és gyarapszik a lovas- és sportturisztikai lehetőségek száma is.

Emellett a harmadik jelentős kiegészítő turisztikai csomag a Nagyszéksóstó környékének fejlesztése, ahol a bivalygulyával, az ifjúsági szállással, túraútvonalakkal, gasztronómiával, környezetvédelemmel igyekeznek a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére állni. Ennek része a csónakázótó kialakítása, ami nem más, mint egy korábban természetes vízfelületként és vízgyűjtőterületként működő tó rehabilitációja. Utoljára itt az 1920-as években lehetett fürdeni és csónakázni. Most kotorták a tavat és a bivalyok is jótékony hatással vannak a környezetre. A madárvilág, a flóra és a fauna is szépen kialakult. A csónakázótó és környékének kialakítása hetvenmillió forintból, ötvenszázalékos uniós támogatással valósul meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.