Csongrádban egy termelőnek kellett betárcsáznia kukoricáját

Csongrád megyében egyelőre egy Csongrádhoz közeli termelő volt kénytelen betárcsázni kukoricáját, mert genetikailag módosított szervezetekkel (GMO) szennyezett vetőmagot használt – tájékoztatta Varga Márta, a megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-t. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/799125" target="_blank"><strong>• Mi lesz itt, éhen hal mindenki?</strong></a>

MNO
2011. 07. 25. 12:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az őstermelő gazda jóhiszeműen vásárolt a kereskedőtől – a vizsgálatok alapján igazolhatóan GMO-szennyezett – vetőmagot – közölte a szakember.

A termelő a 4,38 hektáros területen a szennyezett állomány megsemmisítését a növény- és talajvédelmi igazgatóság határozata alapján maga végezte el.

Mivel a génmódosított magból nőtt növények a virágzás alatt a környező területeket is beszennyezhették, azokon további megsemmisítésre lesz szükség. Jelenleg folyik az úgynevezett pufferzóna, a kitárcsázott kukorica melletti 400 méteres terület kijelölése – tudatta a kommunikációs vezető.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.