D kategória helyett B – Elveszik a polgármester jogosítványát

Engedély nélkül vezetett egy buszt az eperjesi polgármester 2009-ben kampánya során – ezért elveszik a jogosítványát. Többszöri fellebbezés után a Legfelsőbb Bíróság hozott döntést Pavel Hagyari ügyében.

MNO
2011. 07. 19. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgármesternek büntetés címén további 300 eurót kell fizetnie. Az eperjesi rendőrök 2009. május elsején büntették meg Hagyarit, mikor az beült a helyi közlekedési vállalat buszának volánja mögé és újságírókat szállított rajta a városon keresztül. Jogosítványa alapján nem vezethette volna a mintegy harminc fő szállítására alkalmas járművet, a rendőrök a lehető legalacsonyabb büntetéssel sújtották.

Hagyari mégis bírósághoz fordult, megyei szinten ugyan megerősítették bűnösségét, de elrendelték az ügy visszautalását a rendőrségnek – ugyanis állítólag helytelenül jártak el a büntetés kiszabásánál, nem lett volna szabad a polgármestert pénzbüntetésre és jogosítványának megvonására is kötelezni. A Legfelsőbb Bíróság ezt az ítéletet semmisítette meg.

Az ügyvédként is ismert Hagyari azzal védekezett, nem tudta, hogy nem vezetheti a járművet, valamint félrehallotta a városi közlekedési vállalat vezetőjének kérdését – ezért mondta, hogy D kategóriás jogosítványa helyett B kategóriás papírja van.

(bumm.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.