Demokratikus és nyitott mechanizmust teremtett az új jogszabály

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint az új egyházi törvénnyel olyan jogszabály született, amely egyszerre szolgálja a „bizniszegyházak” kiszűrését a rendszerből, és egy olyan demokratikus és nyitott mechanizmust, amellyel az egyház és állam teljes szétválasztása mellett adott a lehetőség minden vallási egyesület előtt, hogy megfeleljen a megszabott kritériumoknak és felkerüljön a jelenleg 14 tagú listára.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/797578" target="_blank"><strong>• Félmillióval nőhet a magyar állampolgárok száma + Videó</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796759" target="_blank"><strong>• Új és tiszta alapot teremthet az elfogadott egyházi törvény</strong></a>

MNO
2011. 07. 17. 7:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KDNP-frakció közleményében arra reagált, hogy Lendvai Ildikó, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának szocialista tagja közölte: az új egyházi törvénynek vesztesei a 14-es listáról kiszorult egyházak, sőt vesztesek szerinte az önkormányzatoktól egyházi kezelésbe került intézmények dolgozói, valamint a világnézetileg semleges oktatásra igényt tartó szülők és gyerekek is.

A KDNP-frakció közleményében úgy fogalmaz: Lendvai Ildikónak az egyházi törvény kapcsán felmerült rémképei okafogyottak. Mint írják, „szívbemarkoló az a buzgalom, ahogy a rendszerváltás előtti egyházüldöző rendszert kiszolgáló politikai társaság büszke örökösei most az egyházakért aggódnak”. „Végül meg szeretnénk nyugtatni a szocialista képviselő asszonyt: az általa az elmúlt hetekben görcsösen védelmezett »vallástalanság szabadsága« semmi csorbát nem szenved majd” – fogalmaznak a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.