Dinnyeszezon: azonnali vizsgálatot rendelt el Fazekas Sándor

Tekintettel az induló dinnyeszezonra, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a hazai termelők és a magyar fogyasztók védelme érdekében kiemelt ellenőrzést rendelt el – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája hétfőn.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/793793" target="_blank"><strong>• Itt az újabb élelmiszerbotrány</strong></a>

MNO
2011. 07. 04. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizsgálat, amelyet a Megyei Kormányhivatalok Növény-és Talajvédelmi Igazgatóságának szakemberei végeznek, elsősorban a nyomonkövethetőség biztosítására és a származási ország hiteles feltüntetésének ellenőrzésére terjed ki.

A szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a forgalmazókra, különösen az utak melletti kereskedők ellenőrzésére. Emellett a hatóság az azonnal szembetűnő romlottságra, túlérettségre, szennyezettségre utaló nyomok és az előírásoknak nem megfelelő jelölés esetén is fellép. A miniszter elsősorban azért rendelte el az átfogó és alapos vizsgálatot, hogy Magyarországon mindenki lehetőleg hazai, jó minőségű dinnyét vásárolhasson – áll a közleményben.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.