Djokovics Anglia és a világ tetején + Képek

A szerb Novak Djokovics nyerte a férfi egyest az angol nyílt teniszbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben négy játszmában győzött a címvédő spanyol Rafael Nadal ellen Wimbledonban.

MNO
2011. 07. 04. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összecsapás 2 óra 48 percig tartott. A 24 esztendős Djokovics, aki hétfőtől Nadaltól átveszi a világranglista első helyét idei második, pályafutása harmadik Grand Slam-tornagyőzelmét szerezte meg.



A nyitó játszmában egészen 4:4-ig fej fej mellett haladt a két játékos, aztán Djokovics megnyerte a saját adogatását majd elvette Nadal szerváját, és 41 perc elteltével vezetéshez jutott. A folytatásban (33 p) a szerb teniszező egyre jobban belelendült, Nadal viszont – tőle szokatlanul – több alkalommal is hibázott: Djokovics 3:0-ra elhúzott, és innen már nem volt megállás, még kétszer brékelte a spanyolt, és nagyon simán nyerte meg a második játszmát.

A harmadik felvonásban (30 p) a mallorcai izomember magához tért: a második játékban elvette Djokovics szerváját, egyre biztosabban teniszezett (3:0), majd a hatodikban másodszor is brékelte a belgrádi játékost és szépített. A negyedik, egyben utolsó szettben a szerb játékos kezdett jobban, 2:0-ra elhúzott, ám az ibériai kiegyenlített. A nyolcadik gémben aztán eldőlt a meccs sorsa: a címvédő adogatásánál a trónkövetelő három bréklabdához jutott, és a másodikat sikerült értékesítenie (5:3). A következő gém már csak afféle jutalomjáték volt Djokovics számára, aki újabb 44 perc elteltével bezsebelhette pályafutása (és Szerbia) első wimbledoni diadalát. Győzelméért 1 100 000 fontot (330 millió forint) kapott.





Novak Djokovics: „Nehéz szavakba foglalni, amit érzek, olyan mintha még mindig álmodnék. Különleges nap ez az életemben, mert ez a kedvenc tornám. Gyerekként ez volt az első teniszviadal, amit a tévében láttam.”





(Fotók: Reuters)

Eredmények, döntők: férfi egyes:

Novak Djokovics (szerb, 2.)-Rafael Nadal (spanyol, 1.) 6:4, 6:1, 1:6, 6:3

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.