Drogdílernek nézték az orvost, 8 hónapot ült

Egy milánói bíróság 85 ezer eurós kártérítést ítélt annak a spanyol férfinak, akit az olasz hatóságok tévedésből kolumbiai drogdílerként azonosítottak és 15 év szabadságvesztésre ítéltek – jelentette kedden a Corriere della Sera című olasz napilap.

MNO
2011. 07. 05. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol orvost a valenciai Gandiában található otthonában 2008-ban vették őrizetbe, miután Olaszország nemzetközi elfogatóparancsot adott ki egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó hálózat több feltételezett tagja ellen. Mint utóbb kiderült, az egyik körözött személy a spanyol férfi, José Vincent Piera Ripoll ellopott útlevelét használta, s ezért csúszott hiba a rendőrség munkájába.

Piera Ripollt Madrid kiadta Olaszországnak, ahol aztán 15 év börtönbüntetést szabtak ki rá. A tévedésre végül az egyik észak-olaszországi börtönben eltöltött 8 hónap után derült csak fény, amikor ott az egyik olasz rab felismerte a spanyol férfit, és bevallotta, hogy ő lopta el és adta tovább útlevelét egy kolumbiai drogkereskedőnek. A Piera Ripoll ellen hozott ítéletet 2010 márciusában törölték el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.