Durva vita a Facebookon: „Szanyi egy alkoholista bunkó”

Szanyi Tibor szerintem vagy elmebeteg, vagy alkoholista, vagy pedig egy gátlástalan, aljas, hazug ember. Esetleg együttesen mind... – írta hétfői Facebook-bejegyzésében Dániel Péter. A gyurcsányista jogász mindezt egy vasárnap éjszakai vitájuk után fogalmazta meg, hozzátéve: a baloldal megtisztulása érdekében meg kell szabadulni bizonyos személyektől.

MNO
2011. 07. 27. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint Dániel Péter felidézte: beszélgetésük vasárnap este 11 óra után indult, mikor is Szanyi Tibor aktivistákat kezdett toborozni a közösségi oldalon. „Gondolom, hogy az elfogyasztott alkohol hatására ekkor került ismét forradalmi, világmegváltó állapotba... Bevallom, hogy én némi iróniával szóltam hozzá ehhez a bejegyzéséhez és azt javasoltam viccesen, hogy dobáljuk meg Orbán Viktort kaszinótojással, majd miután ezért Szanyi »kapitányt« letartóztatják, mentsük majd ki őt a börtönből a lelkes aktivisták segítségével, amúgy Táncsics-módra. Ezt követően Szanyi – szokásához híven – elkezdett vádaskodni és mocskolódni” – emlékszik vissza a vita kezdetére hétfői bejegyzésében a kaszinótojásos ügyvéd.

Erre az MSZP fenegyereke azt írta, hogy Dániel „helyes ügyészségi gyerekekkel” barátkozik és egy „fideszfizette stábbal” működik együtt a Facebookon. „Ekkor hagytam abba egyébként a beszélgetést, mivel ez már nem az én szintem, illetve gondoltam, hogy megvárom, amíg Tibi kijózanodik” – írta Dániel Péter, hozzátéve: később Szanyi még azt írta: „a Dániel Péter-féle Fidesz–Jobbik-ügynökökkel tele a padlás”, valamint hogy a „Fidesz/Jobbik vagy Dániel Péter az egykutya”.

Dániel Péter – aki kikérte magának a vádakat – szerint háromféle magyarázata lehet Szanyi cselekedetének: „1, Szanyi Tibor egy alkoholista bunkó. 2, Szanyi egy gátlástalan, hazug ember. 3, Szanyi elmebeteg. ... Bármelyik is az igaz (esetleg a kombinációjuk) ezek közül, az bizony nagyon rossz hír a hazai baloldalnak. De ugyanilyen rossz hír, hogy egy Szanyi-féle populista bunkó teli szájjal támadja és mocskolja Gyurcsány Ferencet és a Demokratikus Koalíció politikáját is, illetve az is, hogy itt a Facebookon is százakat – ráadásul jó szándékú, tisztességes baloldali demokratákat – sértett már meg ilyen, agresszív, primitív és hazug stílusban” – áll a bejegyzésben.

Dániel Péter még hozzáteszi, hogy Szanyi egyébként lelkesedik Wass Albertért, „a cigányokat külön börtönbe záratná és külön büntetési tételeket szabna ki rájuk, faji alapon. Az a Szanyi Tibor, aki ma már egy épkézláb, értelmes mondatot nem tud elmondani, bár milliós fizetést kap közpénzekből és marxista-alterglobos forradalmárként egy új, 5-ös BMW-ben üldögél az adófizetők pénzéből. ... Az a Szanyi Tibor, aki ráadásul manapság már szinte minden este a sárga földig leissza magát és úgy követi el virtuális ámokfutását esténként.”

A konklúziót levonva az ügyvéd úgy fogalmaz, hogy bár sokan jönnek az összefogás szükségességével, de szerinte „nem lehet mindenkivel összefogni, illetve a baloldal megtisztulása érdekében ki kell mondani bizonyos igazságokat és meg kell szabadulni bizonyos személyektől is”.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.