Egy éven keresztül dolgoztatta, éheztette a hajléktalant

Egy hajléktalant fogva tartó férfi ellen emelt vádat a Szekszárdi Városi Ügyészség, a vádlott egy éven keresztül többször bántalmazta, éheztette és dolgoztatta a sértettet – közölte a Tolna Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 06. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 éves, ráckevei, de Decsen élő vádlott még 2009. áprilisban fogadta be a középkorú hajléktalan férfit, aki szállásért és ellátásért cserébe dolgozott nála – mondta Himmelné Ökrös Magdolna. Mivel a férfi rosszul bánt vele, néhány hónap múlva megpróbált megszökni, de az rövidesen megtalálta, és arra kényszerítette, hogy térjen vissza hozzá. Ezután egy istálló melletti helyiségben tartotta. A vádlott többször megverte, esetenként éheztette a hajléktalant, rokkantnyugdíját és iratait elvette, egyszer pedig szexuális kapcsolatra akarta kényszeríteni.

A sértett 2010. májusban szökött meg ismét, betört egy pékségbe, majd a decsi vasútállomásra ment, és az ott lévő rendőröknek felfedte az elszenvedett sérelmeket. A csalásért, erőszakos közösülésért már büntetett férfit az ügyészség személyi szabadság megsértésével, zsarolással, testi sértéssel, szemérem elleni erőszakkal, sikkasztással és lopással vádolja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.