Egy külföldi nő hagyta ott a „gyanús csomagot”

A rendőrség előállított egy külföldi nőt, mivel szerintük az ő tulajdona az a „gyanús csomag”, amelyet a Népliget metróállomáson találtak szerda délelőtt. Újra jár a metró a Határ út és a Nagyvárad tér között, ahol a csomag miatt egy időre leállították a közlekedést.

MNO
2011. 07. 06. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK) dél körül érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy a Népliget metróállomáson egy gazdátlan bőröndöt találtak. A bejelentés után a rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, ezzel egy időben értesítették a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatát. Mint írták, az állampolgárok biztonsága érdekében azonnal kiürítették az állomást, ezt követően a tűzszerészek megkezdték a bőrönd átvizsgálását. A csomagban közbiztonságra veszélyes anyagot, tárgyat nem találtak.

A rendőrök még a helyszínen felkutatták a bőrönd tulajdonosát, a külföldi nőt közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a VIII. kerületi kapitányságon előállították, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van – közölte a rendőrség.

A népligeti állomás lezárása idején a 3-as metró nem közlekedett a Határ út és a Nagyvárad tér között, az utasokat pótlóbuszok szállították. Takács Renáta, a BKV fődiszpécsere az MTI-nek elmondta, hogy az állomás hatósági átvizsgálásának befejezése óta az érintett szakaszon is közlekedik a metró.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.