Egy láb elvesztése még kevés

Egyetlen láb elvesztése nem elég, legalább kettő kell a biztosítási pénz felvételéhez – ezt a tájékoztatást kapta egy férfi Nagy-Britanniában, miután amputálni kellett a bal lábát.

MNO
2011. 07. 28. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 47 éves férfi, Martin Wells 12 éven át fizetett egy biztosítást – összesen 4500 fontot –, amelynek értelmében rendkívül súlyos betegség esetén félmillió font jár neki. Azt hitte, egyik lábának amputálása térd fölött elég nagy csapás a jogosultsághoz, ám tévedett. A nem túl derűkeltő nevű Scottish Widows (Skót Özvegyek) biztosító felvilágosította, hogy legalább két végtag elvesztése szükséges, az viszont lehet „tetszés” szerinti kéz-láb variációban. A lényeg, hogy „legalább” csuklóból, illetve bokából kelljen amputálni.

A férfinak három tizenéves gyereke van. Harminc éven át szenvedett a lábával, egy motorbaleset miatt kezdődött a krónikus fertőzés, amely végül vérmérgezésben tetőzött, az amputálás életmentő műtét volt. Wells buszsofőr, és reméli, hogy felépülése után visszatérhet dolgozni. A műláb nem akadály, mivel automata sebességváltósak munkáltatója buszai – adta hírül a brit Metro újság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.