Egy újabb súlytalan gittegylet jött létre a fővárosban? + Képriport

A fővárosi önkormányzat belépése nélkül a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) csak súlytalan gittegylet lehet, amely nem válhat a kormány hivatalos konzultációs partnerévé – közölte a főpolgármester egy más témában tartott szerdai sajtótájékoztatón. Az új önkormányzati érdek-képviseleti szövetség pénteken tartja alakuló ülését.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/795247" target="_blank"><strong>• Pénteken megalakul az új fővárosi érdekvédelmi szövetség</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/795451" target="_blank"><strong>• Nem a fővároson múlik, a meccs az Alstom és a hatóság közt dől el</strong></a>

MNO
2011. 07. 06. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István elmondta, a szervezet megalakítását jelentéktelen kérdésnek tartja. Jelezte azt is, hogy szerinte „a (fővárosi) kormányzati hivatal vezetője (Pesti Imre) teljesen jogszerűtlenül hívta össze az alakuló ülést, mert pont semmi köze nincs hozzá”. Úgy fogalmazott: ez az önkormányzatok szövetsége, amelyhez a kormányzati hivatalnak éppen annyi köze van, mint a kőfaragókhoz és a balett-táncosokhoz.

Elmondta, beszélni fog a kerületi polgármesterekkel, és ha az elképzeléseik egybevágnak, vagy legalább nagyon hasonlítanak a fővárosi vezetéséhez, akkor „beszállnak”, ha pedig nem, akkor nem csatlakoznak. A főpolgármester arra mutatott rá, hogy a főváros nélkül a szervezet nem országos, hanem csak egy „súlytalan” területi szövetség lehet. Utalt arra, hogy az elmúlt huszonegy évben Budapesten számtalan önkormányzati szerveződés jött már létre, de nem emlékszik egyetlen esetre sem, amikor ezeknek akár egyetlen esetben is komoly érdekérvényesítő hatásuk lett volna.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.