Egy vagyonért kelt el a festmény + Kép

Tetemes összegért, 22,4 millió fontért (6,64 milliárd forint) kelt el a Christie’s londoni aukcióján George Stubbs egyik lovas festménye, a régi mesterek közül csak Rubens és Turner képe kelt el ennél drágábban árverésen.

MNO
2011. 07. 06. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gimcrack on Newmarket Heath, with a Trainer, a Stable-Lad, and a Jockey című alkotás értékét előzőleg 20-30 millió font körül becsülték. A lovak anatómiailag rendkívül pontos ábrázolásáról ismert George Stubbs 1765-ben festette a képet, amelyet a Christie’s mesterműként jellemez. A festményen látható jelenet a XVIII. században közkedvelt Gimcrack lovat örökíti meg, az állat 36 versenyéből 28-at megnyert és csak egyszer esett ki. A ló kétszer is feltűnik a képen, a háttérben és az előtérben is. Stubbs képe a harmadik legdrágább alkotássá vált a régi mesterek munkáit felvonultató árverések történetében.

A legmagasabb összeget, 49,5 millió fontot Peter Paul Rubens Ártatlanok lemészárlása, valamint Turner Modern Róma – Campo Vaccino című képéért adtak. Mindkettőt a Sotheby’s értékesítette, előbbit 2002-ben, utóbbit 29,7 millió fontért 2010-ben. A Christie’s kedd esti árverése összességében 49,9 millió fontos bevétellel zárt.



(Fotó: extravaganzi.com)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.