Egyre duzzad a botrány – Holtan találták az egyik leleplezőt

Holtan találták hétfőn Londonban az egyre súlyosabb sajtó- és politikai botránnyá duzzadó nagy-britanniai telefonlehallgatási ügy egyik leleplezőjét. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/798007"><strong>• Vajon hol lehet a vége? Tovább dagad a brit sajtóbotrány</strong></a>

MNO
2011. 07. 18. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sean Hoare korábban a botrányt okozó egykori vasárnapi brit bulvárlap, a nemrégiben felszámolt News of the World, illetve hétközi testvérlapja, a The Sun munkatársa volt. Ő vetette fel először nyilvánosan még tavaly – először a New York Timesnak, azután a BBC-nek adott interjúkban –, hogy Andy Coulsonnak, a News of the World volt főszerkesztőjének tudomása volt a lap által alkalmazott mobiltelefon-feltörésekről és -lehallgatásokról.

Coulson a korábbi lehallgatási botrányok miatt távozni kényszerült a News of the World éléről, ám később David Cameron jelenlegi brit miniszterelnök sajtófőnöke lett, amiért az utóbbi időben Cameront is súlyos bírálatok érik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.