Egyre kevesebb munkanélküli Borsodban

Tovább csökkent a regisztrált munkanélküliek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol júniusban 65,6 ezer állástalant tartottak nyilván: májusban 67,5 ezer, áprilisban 72,4 ezer volt a munkanélküliek száma, míg márciusban meghaladta a 78 ezret, februárban pedig a 80 ezret.

MNO
2011. 07. 19. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megyei kormányhivatal munkaügyi központjának adatai szerint a regisztrált álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi ráta júniusban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt a legmagasabb az országban, 22,2 százalékot tett ki. Az országos átlagot ez 9,7 százalékponttal haladta meg.

A regisztrált munkanélküliek tizede pályakezdő volt a megyében, számuk egy hónap alatt több mint 350-nel emelkedett. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében júniusban 6400, korábban állástalan talált magának munkát a munkaügyi kirendeltségek közvetítésével, többségük a közfoglalkoztatásban jutott álláshoz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.