Együtt lehet az elárvult testvérpár

Győrbe, a hároméves húgát ápoló Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállították azt a belga állampolgárságú kislányt, aki másfél héttel ezelőtt Bábolna közelében szenvedett balesetet a családjával – közölte a budapesti Heim Pál Gyermekkórház csütörtökön.

MNO
2011. 07. 21. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatásuk szerint az intenzív osztályon kezelt ötéves kislány állapota tovább javult, így szerdán átszállíthatták őt a vidéki intézménybe. Emlékeztettek arra: a győri kórház korábban felajánlotta, hogy – amint azt a kislány állapota engedi – átveszik őt, hogy a gyerekek együtt lehessenek.

A belga állampolgárságú, Koszovóból emigrált, épp rokonlátogatóba tartó család július 9-én az M1-es autópálya 88-as kilométere közelében szenvedett balesetet. A belga rendszámú személyautó Budapest felé haladt, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton és az autópálya Győr felé vezető oldalán egy kamionnak csapódott. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves asszony a helyszínen meghalt, három gyermek és 33 éves apjuk súlyos állapotban került kórházba.

Az egyik gyermek, egy hétéves kisfiú, aki a balesetben agysérülést szenvedett, múlt szerdán a győri kórházban meghalt. A gyermekek apja egy héttel a baleset után halt bele sérüléseibe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.