Ekkora habpartit még nem látott Magyarország

A repülő- és helikopterparádé mellett az ország legnagyobb habpartijára is várják az érdeklődőket a nyíregyházi repülőnapon vasárnap.

MNO
2011. 07. 05. 13:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Péter, a rendező helyi Tréner Kft. ügyvezető igazgatója a repülőnap beharangozó sajtótájékoztatóján kedden elmondta, hogy igazi repülős show-ban lesz részük a nézőknek, akik láthatnak mű-, kötelék-, tükörrepülő-, valamint helikopter-, vitorlázó-, sárkány- és modellrepülő bemutatót, továbbá repülőgépes léggömbvadászatot és ejtőernyős célba ugrást is.

Az akrobatikus műrepülő produkciót Veres Zoltán Európa-bajnok pilóta mutatja be, aki kétszer száll fel gépével a program során. A tükörrepülés – a háton szálló gép alatt egy másik szeli majd a levegőt ugyanolyan sebességgel – különösen izgalmas látványt ígér, csakúgy mint a léggömbök vadászata vagy az ejtőernyős célba ugrás – jegyezte meg a pilóta. Látható lesz a híres harci NATO-helikopter polgári változata is, amelyből csak egyetlenegy található jelenleg Magyarországon.

Máthé Csaba, a helyi sportcsarnok igazgatója a vasárnap 10 órakor kezdődő repülőnap kiegészítő programját ismertette, külön kiemelve a habpartit. A nyíregyházi tűzoltók ezer négyzetméteres területet árasztanak majd el habbal speciális gépük segítségével. A vidám habpancsolás után vízpermettel is leöblítik a vállalkozó kedvű résztvevőket a meteorológusok szerint várhatóan 30 Celsius-fok feletti melegben.

A kulturális programban mások között fellép a 100 Folk Celsius Együttes, koncertet ad az LGT zenekar gitárosa, Karácsony „James” János, a sportolni vágyó vendégeknek pedig streetball és kerékpáros gyorsulási versenyt rendeznek. A biciklisek teljesítményét rendőrségi traffipax méri a 300 méteres távon. A legbátrabbak sétarepülésre mehetnek a 18 óráig tartó nyíregyházi repülőnapon, ahol szabolcsi ételkülönlegességeket is főznek a közönségnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.