Elcseréltek két embriót és más nőbe ültették be

Egy neves hongkongi termékenységi klinika elismerte, hogy szakemberei elcseréltek két embriót és más nőbe ültették be.

MNO
2011. 07. 19. 10:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cserében érintett két nő ellentételezést kap. A humán reproduktív technológiákat felügyelő kormányzati tanács úgy döntött, nem tesz lépéseket a Victory ART Laboratory ellen. A bizottság megállapítása szerint emberi tévedés történt, nem a rendszerben van a hiba – adta hírül a BBC hírportálja (http://www.bbc.co.uk).

A vizsgálatból kiderült, hogy egy kezdő embriológus nem ellenőrizte az embriók tárolóján lévő címkét, mielőtt az embriókat beültették a nőbe. A klinika gyorsan észrevette a hibát és eltávolították az embriókat. Mindkét érintett nő – az is, akinek az embrióját felhasználták és az is, akinek tévesen ültették be – pszichológiai tanácsadást kapott és mindkettőjüknek kompenzációt ajánlott fel a klinika.

A Victory ART Laboratory továbbra is működhet, miután a bizottsági vizsgálatban úgy döntöttek, emberi tévedés történt. A jónevű termékenységi klinika páciensei között több hongkongi híresség is van.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.