Elektromos kerékpárral járt a vásárhelyi szatír

Elfogta és őrizetbe vette a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság azt a férfit, aki az elmúlt időszakban három nőt is megtámadott és megfogdosott a 47-es számú főút mellett lévő kerékpárúton. A 27 éves vásárhelyi lakos beismerte a bűncselekményeket – közölte szombaton a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

MNO
2011. 07. 16. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenti Szabolcs sajtószóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség ugyan bűnüldözési érdekből nem hozhatta nyilvánosságra a bűncselekmény-sorozatot, de a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság – együttműködve a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztály nyomozóival és az akcióosztály kommandósaival – folyamatos ellenőrzés alá vonta az érintett területet.

Pénteken a kora esti órákban az akkor még ismeretlen elkövető egy harmadik nőt is megtámadott. A korábban elrendelt intézkedéseknek, valamint az azonnal helyszínre vezényelt további rendőri erőknek köszönhetően az elkövetés helyszínétől néhány száz méterre, a kukoricásban sikerült elfogni a 27 éves férfit, aki megfelelt a sértettek által adott személyleírásnak. A rendőrök megtalálták elektromos kerékpárját, valamint a cselekményekkor használt napszemüveget is. Az utolsó bűncselekménykor baseballsapkát viselt, amit szintén lefoglaltak. Előállítása során a sértettek egyértelműen felismerték benne támadójukat.

Tekintettel az előterjesztett magánindítványra, ellene szemérem elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a hódmezővásárhelyi kapitányság. Kihallgatásán mindhárom bűncselekmény tekintetében beismerő vallomást tett. A nyomozóknak tettére érdemi magyarázatot nem tudott adni. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a férfit – figyelemmel a bűnismétlés veszélyére – őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Tettéért akár nyolc év szabadságvesztést is kaphat.

(police.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.