Élen a Class FM a 15-49 évesek között

2011 júniusában az előző hónaphoz hasonlóan a rádiók által elért közönség aránya már stabilan 73 százalékot tett ki, azaz egy átlagnapon a 15 év feletti hazai lakosság körében 6 219 000 fő hallgatta minimum 15 percet valamely rádió adását. Ez az érték az idei évben eddig tapasztalt átlagnapi elérési arányok csúcspontja. A 15-49 éves korosztályban továbbra is a Class FM a leghallgatottabb kereskedelmi adó.

MNO
2011. 07. 27. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyár első hónapjában tapasztalt rádióhallgatottsági növekedés elsősorban a hétköznapi rádióhallgatási szokásokban történő változásoknak köszönhető. A mostani, illetve a májusi hónapban is már 77 százalék volt az átlaghétköznapi elérés a 15 év feletti hazai lakosság körében, amely fokozatos növekvő tendenciát mutat 2011 januárja óta.

A napi rádióhallgatási görbe alapján az látszik, hogy továbbra is markánsan érvényesül a tendencia, miszerint a nyári meleg beköszöntével nagyobb arányban jellemző a rádióhallgatás már a kora hajnali órákban és ez igaz a késő délutáni időszakra is. Hajnali 6 óra előtt a lakosság 16 százaléka kapcsolódott be egy átlagos hétköznapon valamely rádió műsorába és délután 18 és 20 óra között közel ugyanennyien szintén hallgatták valamely csatorna adását.

A hallgatott idő mennyiségét is befolyásolja az emberek nyári életritmusa: júniusban az ilyenkor „pörgősebb” hétköznapokon többen, de rövidebb ideig, míg a kényelmesebb ritmusú hétvégi napokon hosszabb ideig hallgatták valamelyik rádióadó műsorát.

Élen a Class FM

A 15-49 éves korosztályban országosan a Class FM a leghallgatottabb adó, hasonlóan a 15-29 éves korosztályhoz. A fővárosban a 15 évesnél idősebb népesség körében a Class FM-et csak a Kossuth Rádió tudta megelőzni. A nagyvárosokban is a Class FM a leghallgatottabb a 15-49 éves korosztályban.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.