Életfogytiglani börtönbüntetést kapott a tanárgyilkos + Videó

A tokiói bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte csütörtökön Lindsay Ann Hawker 22 éves angoltanár gyilkosát, a 32 éves Icsihasi Tacuját, aki megerőszakolta és meggyilkolta az őt tanító fiatal lányt.

MNO
2011. 07. 21. 8:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit Hawker holttestére annak a tokiói lakásnak az erkélyén bukkantak rá 2007-ben, ahol Icsihasi lakott. A lány kezét és lábát megkötözték, és meztelen testét egy homokkal feltöltött fürdőkádba temették. A tetemen véraláfutások voltak, és a boncolási jegyzőkönyv szerint Hawkert megfojtották.

Icsihasi még azelőtt elmenekült, hogy a hatóságok kihallgathatták volna. A férfi nyomravezetőjének 10 millió jent (127 ezer dollárt) ígértek, de Icsihasira végül csak háromévi hajtóvadászat után sikerült rábukkanni. A férfi – akinek képeivel tele volt Japán – többször járt plasztikai sebésznél, és ez lett a veszte, mert 2009-ben az egyik orvos feljelentette.



Icsihasit a szigetország nyugati részén egy kikötőben fogták el, ahol éppen az okinavai kompra várt. A sokkoló gyilkosságot, az azt követő üldözést és a pert nagy médiafigyelem kísérte. A csütörtöki ítélethirdetésre – amely az ügyész kérésének megfelelő büntetést szabott ki a vádlottra – Hawker szülei is Japánba utaztak.

A fekete inget és szürke nadrágot viselő Icsihasi rezzenéstelenül hallgatta végig az ítéletet. Korábban beismerő vallomást tett, de kiemelte, hogy nem állt szándékában megölni Hawkert. A lány édesapja, Bill Hawker halálbüntetést kért az üggyel foglalkozó bíróságtól, de azt Japánban általában csak a többszörös gyilkosságok esetén szabják ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.