Életre kelt a második nagy trópusi vihar is

Kialakult az atlanti hurrikánszezon második nagy trópusi viharja. A Bret vasárnap éjjel a Bahama-szigetekhez tartozó Nagy-Abaco szigettől 160 kilométerre északnyugatra keletkezett – jelentette az amerikai nemzeti hurrikánközpont.

MNO
2011. 07. 18. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A heves esők már a Bahamák északnyugati részét áztatják. A vihar enyhén erősödhet a következő 24 órában, és a széllökések ereje elérheti a 65 kilométeres óránkénti sebességet.

A hatóságok riasztást adtak ki, arra figyelmeztetve Nagy-Bahama- és Abaco-sziget lakosságát, hogy a következő két napban trópusi viharra kell számítaniuk. A meteorológusok azonban kétlik, hogy a Bret hurrikánná alakulna.

A legutolsó jelentés szerint a vihar dél-délkeleti irányban haladt éjjel, majd hétfőn észak-északkelet felé fordulva távolodni kezdett a Bahamáktól.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.