Elhárították a veszélyt Kislőd-Városlődnél

Füstölgő és gőzölgő vasúti tartálykocsihoz riasztották a katasztrófavédelem és a tűzoltóság szakembereit péntek délelőtt Kislőd-Városlőd vasútállomásra – közölte Antal Tibor, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel. A MÁV szakemberei elhárították a veszélyt, a szerelvény hamarosan továbbindul célállomása felé.<br />

MNO
2011. 07. 15. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Antal Tibor elmondta: a tartály „erőteljes kipárolgásából” adódó füstöt a mozdonyvezető észlelte. Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére elmondta: a Rail Cargo Hungaria szerelvénye a százhalombattai Dunai finomítóállomásról Zalaegerszegre tartott, amikor észlelték a füstöt. A kislőd-városlődi állomáson külön vágányra terelték a vonatot, ott a személyvonatok forgalmát nem zavarja, ezért a menetrendben nem okoz késést.

Közlése szerint a duplafalú kocsi gőzzel történő melegítésre alkalmas pakurát szállított. A gőzölést vélhetően a dupla fal között maradt gőz okozta, a hibát a dómfedéltömítés megjavításával a MÁV vegyi elhárító egysége kijavította, környezetszennyezés nem történt, a szerelvény hamarosan továbbindul Zalaegerszegre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.