Elítélték az anarchistákat

Elítélt hét görög fiatalt kedden Athénban egy anarchista szervezet erőszakos akcióinak ügyében eljáró különbíróság.

MNO
2011. 07. 19. 13:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A törvényszéken január óta kilenc anarchista ellen folyt a per. Két vádlottat felmentettek. Az anarchista csoport – amely a „Tűz sejtjeinek összeesküvése” néven nevezi magát – 2008 óta több tucat kisebb merénylet elkövetőjeként jelentkezett. Az akciók közül a legnagyobb feltűnést az keltette, amikor tavaly novemberben levélbombákat küldtek több athéni nagykövetségnek és európai országok állami vezetőinek.

A hét fiatal közül kettő beismerte, hogy bűnös terrorista csoporthoz tartozás bűntettében. Négy társuk, köztük egy nő ellen pedig robbanószerkezet készítésében való bűnrészesség volt a vád. A hetedik vádlottat más jellegű bűncselekményekért, többek között betörésért és csalásért ítélték el. A kiszabott büntetéseket délután ismerteti az athéni bíróság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.