Elkészült a Márai Sándor-emlékkörút

Elkészült a Márai Sándor-emlékkörút, amelyen az érdeklődők az íróhoz és családjához köthető helyszíneket járhatják végig Kassán és Budapesten. A körutat a Kassa – Európa kulturális fővárosa 2013 nonprofit szervezet és a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum közösen szervezte meg és készítette elő.

MNO
2011. 07. 20. 8:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pozsonyi Új Szó című napilap szerint az emlékkörutat pénteken, július 22-én avatják fel Kassán. Ennek lényege, hogy a hazaiak és az idelátogató turisták végigjárhassák és megtekinthessék a Máraihoz köthető helyszíneket, egyebek mellett kassai szülőházát, a Thália Színház Márai stúdióját, az egykori Megay cukrászdát – ahol az író megismerkedett későbbi feleségével –, a 2004-ben leleplezett Márai-szobrot, a Márai-emlékházat, továbbá a Grosschmid család kedvenc kirándulóhelyét, a Bankót.

A négy nyelven (magyar, szlovák, angol, német) kiadott térképek elkalauzolnak budapesti helyszínekre is, így például a Márai által kedvelt Centrál Kávéházba, a Margitszigetre vagy a Rudas gyógyfürdőbe.

Az emlékkörutat bárki végigjárhatja egyénileg vagy csoportosan, akár idegenvezetővel is. A térképekből Kassának 10 ezer jutott, míg Budapesten 5000 lesz elhelyezve a Petőfi Irodalmi Múzeumban – tájékoztatott a lapot Martina Viktorínová, a kassai szervezet szóvivője. A projekt megvalósításához szükséges 126 558 eurót az uniós Európai Régiófejlesztési Alap (ERDF) biztosította.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.