Elkezdődött a Fidesz tisztújító kongresszusa a Millenárisban + Képriport

Megkezdődött a Fidesz XXIV. kongresszusa vasárnap délelőtt Budapesten, a Millenáris Parkban. A Magyarország megújul elnevezésű tisztújító tanácskozáson a küldöttek várhatóan újraválasztják pártelnöknek Orbánt Viktort. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/794730"><strong>• Tisztújító kongresszust tart a Fidesz</strong></a>

MNO
2011. 07. 03. 8:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kongresszus tagjai és a meghívottak tíz órára teljesen megtöltötték a Csodák Palotáját, amely otthont ad a rendezvénynek. A résztvevők felállva, tapssal fogadták a helyszínre tíz óra után néhány perccel megérkező Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnököt, aki a küldöttek között foglalt helyet. A résztvevőket a házigazda II. kerületi polgármester, Láng Zsolt köszöntötte, majd Nagy Gábor Tamás, a mandátumvizsgáló bizottság elnöke 1824 küldött mandátumának igazolására tett javaslatot, amelyet a kongresszus egyhangúlag elfogadott. Tájékoztatása szerint 912 fő szükséges a határozatképességhez. Mivel a tanácskozás megnyitójáig 1425-en regisztráltak, a kongresszus határozatképes – jelentette be Nagy Gábor Tamás.

Ezt követően Gál Kinga és Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő, a kongresszus levezető elnökei ismertették Horst Seehofernek, Bajorország miniszterelnökének, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökének üdvözlő levelét, amelyben a német politikus azt írta: hatalmas munkát végzett a magyar EU-elnökség, a mérleg „lenyűgöző”, különösen most, az EU adósságválságának nehéz időszakában. Emellett pártja, a CSU támogatásáról biztosította a Fideszt.

Videoüzenetben köszöntette a tanácskozás tagjait Joseph Daul, az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője is, aki szintén méltatta a magyar uniós elnökséget.

A kongresszus vendégei között van – mások mellett – Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Széles Gábor vállalkozó, Buzánszky Jenő, az egykori Aranycsapat tagja, Kun Miklós történész, valamint a határon túli magyar szervezetek képviselői.

A végig a sajtó nyilvánossága előtt zajló kongresszuson először a választmány, az országgyűlési képviselőcsoport, az elnökség és az európai parlamenti frakció beszámolóját hallgatják meg és fogadják el a küldöttek.

A tisztújítást követően a megválasztott vezetők mondanak beszédet, majd sajtótájékoztatóval zárul a rendezvény.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.