Elkezdődött a városközpont rekonstrukciója

Több mint százmillió forintos beruházással elkezdődött a városközpont felújítása Sümegen; a várhatóan szeptember végéig tartó projektre uniós pályázati forrásból 94 millió forintot nyert a város – közölte a független polgármester kedden az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 05. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rátosi Ferenc elmondta, hogy a belvárost lezárták a forgalom elől, és a felújítás végén is korlátozzák majd a forgalmat – azaz a teherautók és a buszok biztosan nem hajthatnak be a Kossuth utcába. Hozzátette: a belváros csaknem 6000 négyzetméteres útszakaszán felbontják és felújítják a még 1920-ban lerakott jellegzetes macskaköves burkolatot, egy részét térkőre cserélik.

A történelmi városközpont utcáinak és járdáinak rekonstrukciója mellett növelik a zöld területeket is. A barokk belvárosban környezetbe illő utcabútorokat és új közvilágítási kandelábereket helyeznek el – mondta a polgármester.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.