Elkezdődött a Vidék kaland

Az első kiválasztottak már vasárnap – július 3-án – megérkeztek a fiatal gazdákhoz, és hétfőn kezdték meg a munkát a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége, az AGRYA Vidék kaland elnevezésű programjában – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium kedden.

MNO
2011. 07. 05. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AGRYA által meghirdetett pályázatra több mint 90 fiatal jelentkezett. A személyes meghallgatások után a szervezet harminc résztvevőt választott ki, akik között pszichológus, vegyész, szociális munkás, építész, jogász, közgazdász és szociológus is van.

A nyerteseknek az AGRYA egy traktor- és gazdaságismereti tréninget szervezett, melynek során a fiatalok betekinthettek egy Kecskemét melletti gazdaság életébe, és kipróbálhatták, milyen a traktorvezetés. A jelentkezők részt vettek a munkavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi oktatáson is, amely ahhoz szükséges, hogy munkát végezzenek a gazdaságokban. Az első kiválasztottak már meg is érkeztek a fiatal gazdákhoz – azaz Gilicze Zsolthoz, a hódmezővásárhelyi tanyás gazdához és Pál Gáborhoz, a Debrecen környéki állattartóhoz. Augusztus végéig minden héten dolgoznak társaik az ország különböző pontjain.

Az AGRYA az Európai Bizottság támogatásával indította el a Vidék kaland programot. A program révén a 18 és 35 év közötti városi fiatalok egy hétre bekapcsolódhatnak egy-egy fiatal gazda által irányított gazdaság tevékenységébe, és ott munkát végezhetnek. A fiatal gazdák szervezete fotópályázatot is indított, melyre a mezőgazdasághoz vagy a vidéki élethez kapcsolódó fényképeket várnak. A program védnökei V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke – tartalmazza a közlemény.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.