Ellenfeleket keresnek a kungfumesternek

A leghosszabb kungfuharc világrekordjának megdöntésére készülnek Bécsben augusztus 2-án.

MNO
2011. 07. 19. 8:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddigi csúcstartó a Guinness Világrekordok Könyve szerint száz menetet küzdött végig összesen öt óra alatt. Perry Zmugg osztrák kungfumester legalább százegy, kétperces menetet harcol végig tervei szerint. Az egyes körök között mindössze egyetlen perc pihenője lehet.

A férfi elmondta, a kihívás a test és a lélek számára is nagy megterhelést jelent. A verseny kiírói felhívásban keresnek harcostársat Zmugg mellé, akit a „legkeményebb hazai kungfumesterként” jellemeznek.

A férfi a ving csun kungfu (wing chun kungfu), a dél-shaolin kungfu, a real arnis és a sin moo hapkido harcművészetek ismerője. Utóbbi ágazatban ő az első kétszeres osztrák világbajnok.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.