Elnökség után: miért idegeskedik Kovács László?

Kudarcot vallott a magyar és a nemzetközi baloldal támadása Magyarország ellen; a magyar EU-elnökséget az Európai Parlament frakciói sikeresnek értékelték – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel szerdán. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/795043" target="_blank">• Mi a titok? Fél év alatt élharcossá váltunk</a></strong>

MNO
2011. 07. 06. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóvivő arra reagált, hogy az MSZP szerint Európa erősebb, Magyarország azonban gyengébb, az ország megítélése rosszabb lett az elmúlt fél évben, az unió magyar elnöksége alatt. Kovács László, a szocialista párt alelnöke szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: bár az ország számos szakmai sikert ért el ez idő alatt, félő, hogy évek múltával nem erre fognak emlékezni Európában, hanem arra, hogy a magyar kormány „szembement az unió közös értékrendjével, szabályaival”, s ezzel eljátszotta a közösség jóindulatát.

Szijjártó Péter szerint „Kovács László nyilván azért ideges, mert kudarcot vallott a magyar és a nemzetközi baloldal támadása Magyarország ellen”. Közleményében hangsúlyozza, hogy a magyar EU-elnökséget az Európai Parlament frakciói sikeresnek értékelték, hiszen sikerült lezárni Horvátország csatlakozási tárgyalásait, elkészült az első európai romastratégia és a Duna-stratégia, működésbe hozták az európai szemesztert „és elvittük a falig a gazdasági kormányzás ügyét”. Ugyanakkor világossá tettük: Magyarországot mindig meg fogjuk védeni, a magyar emberekért mindig ki fogunk állni, és büszkék vagyunk új alaptörvényünkre, amely megvédi az olyan fontos európai értékeket, mint a család, a nemzet, az emberi méltóság és a szabadság – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.