Elszállt a kapus agya: tarkón rúgta ellenfelét + Videó

Recifében, a brazil U-19-es korosztály junior kupasorozatának minapi meccsén egy heves vita közben Gustavo, a Sport Recife kapusa a levegőben úszva tarkón rúgta Elivéltont, az ellenfél, a Vasco da Gama középpályását. A több mint két hónappal ezelőtti <strong><a href="http://www.mno.hu/portal/782382" target="_blank">kazahsztáni eset</a></strong> ellenére itt nem akarják örök életre eltiltani az önuralmáról megfeledkező kapust.

2011. 07. 28. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazil sportsajtóban is nagy port kavaró eset után a Sport Recife úgy döntött, hogy nem tiltják el egy életre a játékost, de törölték a keretből, és pszichológiai kezelésre kötelezik. A látványos tarkórúgás után újságírók és szakemberek vitáztak a történtekről, amelynek során felmerült bennük a kérdés: ha ez csak egy elszigetelt eset volt, akkor ilyen segítségre van szüksége, de ha visszaesik, attól kezdve nincs helye a csapatban egy játékosnak sem.

A rúgás után hordágyon levitt Elivélton már jobban van, sőt megbocsátott támadójának is, mert jólesett neki, hogy az ellenfél erőnléti edzője vagy orvosa személyesen kért tőle elnézést a kórházban. Még a Recife tavaly megválasztott elnöke, Gustavo Dubeux is bocsánatot kért. A vizsgálatok után az első jelentések szerint kiderült, hogy nem sérült meg a gerincoszlopa, és törést sem állapítottak meg, de továbbra is kórházban tartották.

A csapatból kizárt Gustavónak egyébként a Recife költségén kell majd pszichológushoz járnia. A mérkőzést azonnal lefújták a rúgás után, és a kapus azóta sem nyilatkozott. A sorozatban a Vasco két vereség után végre győzött, és a Recife is ugyanígy áll.



(estadao.com.br, folha.uol.com.br, oglobo.globo.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.